6. İzzet Baysal Fizyoterapi Sempozyumu Gerçekleştirildi

05 Aralık 2023 Salı

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Öğrenci Topluluğu tarafından, 6. İzzet Baysal Fizyoterapi Sempozyumu 4 Aralık 2023 tarihinde düzenlendi. Üniversitemizin en köklü öğrenci topluluklarından biri olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Topluluğu, sempozyum kapsamında kuruluşunun 25’inci yılını kutladı.

Sempozyuma TBMM 28. Dönem Nevşehir Milletvekili Emre ÇALIŞKAN, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın HİM, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun KARACA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye YILDIRIM, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye ÜN YILDIRIM, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan KURUL, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eylem TÜTÜN YUMİN, akademik personel, fizyoterapistler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde açılış konuşmalarıyla başladı. Sempozyum iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

İlk oturum bölümümüz mezunu ve topluluk eski başkanı Türkiye'nin ilk fizyoterapist Milletvekili Emre ÇALIŞKAN'ın söyleşisi ile başladı. Öğrencilik yılları, sınav tecrübeleri ve üniversitemizdeki öğrencilik yıllarını ve deneyimlerini bizlerle paylaştı.  İlk oturum Uzman Fizyoterapist Hasan Genç “Fizyoterapide Tamamlayıcı Güncel Yaklaşımlar” ve Prof. Dr. Necmiye Ün Yıldırım “Değişen ve Dönüşen Rollerimiz İçin Bütüncül Bakış Açısı: Uygulamalı Kinezyoloji'' sunumları ile devam etti.

İkinci oturumda ise Doç. Dr. Meral Serter “Mental Sağlıkta Teknoloji”, Doç. Dr. Asuman Saltan “Tekerlekli Sandalye Basketbol Sporunda Fizyoterapistin Rolü” ve Dr. Öğr. Üyesi Baha Naci “Schroth Fizyoterapötik Skolyoz Spesifik Egzersiz Yöntemi” başlıklarında sunum yaptı.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize, hocamıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Sempozyum ayrıntılarına buradaki linkten ulaşabilirsiniz.