Akademik Personel Değişimi

Akademik Personel Değişimi
Prag Charles University’den Dr. Vaclav Kvitek'in Üniversitemizi Ziyareti
Erasmus Öğretim Elemanı Ders Verme Hareketliliği kapsamında Prag Charles University’den üniversitemizi ziyarete gelen Dr. Vaclav Kvitek, 2023-2024 Güz döneminde Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalında ve ardından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüzde dersler verdi. Her iki bölümden akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelen Dr. Kvitek fizyoterapi bölümü öğrencilerine spor yaralanmalarında anatominin öneminden bahsetti. Sosyal programın da yer aldığı ziyaret, her iki taraf için verimli hareketliliklerin devamlılığı temennisi ile sona erdi.

                              
 
''Erasmus KA-107 Personel Eğitim Alma Hareketliliği” çerçevesinde bölüm akademisyenlerimizin Elbasan'a ziyareti
Üniversitemiz Erasmus Ofisinin organize ettiği “Erasmus KA-107 Personel Eğitim Alma Hareketliliği” çerçevesinde, önce okulumuza gelen Elbasan Alexander Xhuvani Üniversitesi akademisyenleri, ardından Elbasan’a giden bölüm akademisyenlerimiz karşılıklı ziyaretler ile akademik ve sosyal ilişkileri kuvvetlendirdi.
Haziran ayı içinde FTR bölümümüzü ziyaret eden Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerine bir nevi iade-i ziyaret şeklinde Temmuz ayında organize edilen bu hareketlilikte, bölüm ziyareti, üniversite tanıtımı, sınıf ve laboratuar ziyareti, fizyoterapi eğitim üniteleri ziyareti, hastane gezisi, vaka tartışmaları, uygulama gözlemleri gibi aktiviteler ile fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları ve eğitimleri incelenmiş oldu.
Bölümümüzü ziyaret eden ekibin Elbasan’da organize ettiği sosyal etkinlikler, Elbasan yemek kültürü ve Arnavutluk kültürünü tanımaya yardımcı oldu. Ekibimiz güzel anılar biriktirip ileriki ortak projelerin temellerini atarak bölümümüze geri döndü.

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Erasmus Öğretim Elemanı Değişimi Haftası
Erasmus Öğretim Elemanı değişimi programı kapsamında 09-13.05.2022 tarihleri arasında ikili anlaşmamızın olduğu Lithuanian Sports University Fizyoterapi Bölümünden Dovile Kiele ve Rima Solianik okulumuzu ziyaret etti. Çeşitli fizyoterapi ve rehabilitasyon konularında dersler anlatıp güncel literatür ve mesleki tecrübelerine dayalı bilgiler paylaşan hocalar için bölümümüz tarafından sosyal aktiviteler düzenlendi. Bolu’nun Abant, Gölcük gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekanlarını da ziyaret eden hocalar Türk mutfağının lezzetleriyle tanıştırıldı. Şu anda bölümümüzde eğitim gören Ürdün’lü Erasmus öğrencimiz de dahil olmak üzere hem kendi öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın yoğun ilgisiyle karşılanan misafirlerimizin ziyareti her iki taraf için de memnuniyet verici bir şekilde tamamlandı. İkili ziyaretlerin daha da arttırılması ve kültürel alışverişin çoğaltılması dilekleriyle ziyaret sona erdi.